Aristo maze

Dat Japanners houden van keizers en grote historische en welgestelde keizerrijken, zal je waarschijnlijk niet ontgaan in deze Aristo maze. Er is een legende die spreekt van een keizer die erg lang geleden een geheime catacombe liet bouwen, met daarin alle schatten die hij verzameld had. Niemand wist waar deze catacombe zich bevond, en dat bleef ook zo tot 300 jaar geleden, toen het nieuws aan de oren kwam van het publiek.


In Aristo-Maze zijn de spelers aristocraten die serieus wat invloed uitoefenen, en jullie krijgen de kans om een deel van deze schat voor jezelf te bemachtigen. Jij zult een team van avonturiers moeten inhuren en ze op pad moeten sturen doorheen de gevaarlijke catacomben, die vol zitten met dodelijke vallen, om jou een deel van de schat te brengen.


Een spel bestaat uit 3 rondjes, en in elke ronde worden 4 fases uitgevoerd.
In de eerste fase maken de spelers alles klaar en krijgen ze nieuwe middelen.
In de tweede fase zullen de spelers tegen mekaar bieden om te kiezen onder welke catacombevloer ze willen gaan loeren. Zo weten ze welk gevaar er in dat gebied is.
Tijdens de derde fase plaatsen de spelers een geheim bod op bepaalde karakters die ze wensen aan te werven om zo deel uit te maken van je groepje avonturiers.
In de laatste fase kiezen de spelers in het geheim hoe ver ze in de catacomben willen graven. Daarna worden de effecten van de monsters en vallen die ze tegenkomen bekeken. Deze zullen overwinningspunten opleveren als ze dit overleven. De speler die zo de meeste punten weet te verzamelen is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3-4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 80 minuten

Reacties

Populaire posts