Cyclade: Titans

De mensen die het basisspel Cyclades nog nooit hebben gespeeld, kunnen we dit ten sterkste aanraden. Doe dat zeker vooraleer je met deze 2de uitbreiding aan de slag gaat.


In het basisspel, dat gemaakt werd door Bruno Cathala en Ludovic Maublanc, moeten de spelers betalen om in de gunst van de goden te staan, in een wedstrijd om de eerste speler te zijn die 2 steden kan bouwen in een oude Griekse eilandengroep : de Cyclades. Om te overwinnen zal je alle goden moeten respecteren, je kan het jezelf niet veroorloven om enkel offers aan 1 god te brengen, maar je zult aan alle 5 de goden offers moeten brengen. Elke beurt zullen de spelers moeten bieden om te kiezen aan welke god ze willen offeren. Zij zullen dan hun diensten ter beschikking van de speler stellen.


Cyclades: Titans is een tweede uitbreiding voor het basisspel. De eerste uitbreiding kreeg de naam Hades. In deze doos die bijna zo groot is als het basisspel - en die is al redelijk uit de kluiten gewassen - vinden we een nieuw spelbord met grote eilanden van waar men via land aanvallen kan op uitvoeren.  Het conflict zal met deze uitbreiding zich voornamelijk concentreren op 2 grote aangrenzende eilanden. Er zijn nu al 6 grote steden die vechten voor heerschappij.


Oorlog zal meer dan ooit centraal staan in deze uitbreiding. Bovendien heeft Kronos besloten zich ermee te moeien, en samen met hem komen er hordes Titans mee, die alles op hun pad vernietigen.
De uitbreiding kan dus met 6 personen gespeeld worden, en dit in 2 verschillende spel modi.
* Van 3 tot 5 spelers speelt iedereen voor zichzelf, net zoals in het basisspel : probeer 2 steden te bouwen.
* Met 4 of 6 spelers kan je in teams van 2 personen spelen. Elk team moet dan 3 steden bouwen. Deze spelmodus is verplicht als je met 6 bent.


Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Cyclades: Titans is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 13 jaar
Speelduur: 90 minuten

Reacties

Populaire posts