The possession

Wie houdt er niet van een leuk weekendje in een houten chalet samen met vrienden om te relaxen, wat te eten en te drinken, een spelletje te spelen en .... bloed !!! Een eeuwenoude slechte geest is wakker geworden en hij heeft jullie allemaal in zijn macht door gebruik te maken van jullie zwakheden. Als niemand het boek van de dood kan vinden het het kan vernietigen, zal dit jullie laatste nacht als mens zijn.


The Possession is een spel waarbij de tijd je grootste vijand is. De kwade geest laat je niet gerust en elke ronde verder in het spel loop je het gevaar om bezeten te worden van deze geest, waardoor je in een bloeddorstige demoon zult transformeren die op zoek gaat naar levende zielen ... die van je medespelers.


In het begin van een spelronde dobbelen alle spelers met een dobbelsteen. Hoe meer wonden je dobbelt, des te sneller je een prooi kan worden van de geest. Daarna speler de spelers een actiekaart om aan te duiden hoeveel acties ze kunnen spelen en hoeveel risico ze lopen op een slechte gebeurtenis. Het risico zal hoger zijn bij kaarten die je meer actiepunten geeft. Lukt het een speler om genoeg pagina's van het boek te vinden, en deze te verbranden in een altaar voordat de geest alle spelers in zijn macht heeft, dan is deze speler de winnaar van het spel.


Door gebruik te maken van actiepunten kunnen de spelers de chalet uitkammen op zoek naar bladen van het boek maar ook naar voorwerpen, wapens en sleutels om in de kelder en op het zolder te geraken - ja het is een erg grote chalet - . Tijdens een beurt kan je ook beslissen om te rusten om zo wonden te genezen en om de gespeelde actiekaarten terug te krijgen. Een speler die bezeten is door de geest, moet de andere spelers aanvallen. Hij of zij is in staat om deuren met geweld te openen, uit ramen te ontsnappen om zo naar andere kamers te gaan enzoverder. Hoe feller deze bezeten is, hoe meer actiepunten deze persoon krijgt. Andere spelers hebben de mogelijkheid om deze bezeten speler aan te vallen.


Dit spel werd geschonken door Gen-X games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 60 minuten

Reacties

Populaire posts