Concept

De eerste aanblik op de speldoos van concept zal je misschien achterlaten met vraagtekens. Misschien wel logisch ook, want op de witte doos prijkt een groot vraagteken. Ook de titel geeft helemaal niets weg over wat dit spel zou kunnen gaan .... we zijn benieuwd !


Bij Concept is het de bedoeling om woorden te raden aan de hand van associaties met icoontjes. Een team bestaan uit 2 spelers, die aan de tafel naast mekaar zitten, kiezen een woord of zien dat de andere spelers of team moeten raden. Al samenwerkend plaatst het team stukjes op de beschikbare icoontjes op het speelbord. Een voorbeeldje : om het andere team een pintje bier te laten raden, kan je een vraagteken icoontje plaatsen op het 'vloeibaar' icoontje. Het vraagteken geeft het hoofdconcept weer. Dan kan je nog gekleurde blokjes plaatsen op het icoontje eten en drinken. Tot slot kan je nog een blokje plaatsen op de kleur geel.


Het pintje bier was nu een gemakkelijk voorbeeld, maar je kan voorstellen dat je meer gevorderde items moet raden zoals 'Angelina Jolie'. Gelukkig zijn er blokjes genoeg waarmee je ruim voldoende tips kunt geven. De speler die als eerste het woord of de zin kan raden krijgt daarvoor 2 punten. Het team krijgt ook punten en de speler die op het einde van het spel de meeste punten heeft, is zoals bij veel spellen wel het geval is, de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Repos Production en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Concept is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers: 4-12
Leeftijd: vanaf 10
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts