Bucket King 3D

Mochten jullie de spellen Pick a Polar Bear, Pick a Dog, Pick a Pig, Pick a Seal al een keer gespeeld hebben, dan hebben we goed nieuws voor jullie. Je kan deze Bucket King 3D als een opvolger beschouwen. Enkel is het nu geen klein vierkantig doosje meer, maar net iets groter dan dat.


Bucket King 3D is eigenlijk een herwerkte versie van The Bucket King, een spel van Stefan Dorra.
De spelers leggen setjes van dierenkaarten af om te proberen om de piramides van emmers van de andere spelers omver te kegelen. De kaarten die je op hand hebt kan je gebruiken om jezelf te verdedigen, of om de anderen aan te vallen.


Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler of een kaart spelen, of hij moet een emmer afgeven. Een spelronde is pas ten einde zodra iedereen één of meer emmers kwijt is. De actieve speler kiest dus 1 tot 3 kaarten vanuit zijn hand die allen dezelfde kleur of hetzelfde dier hebben, en plaats deze open voor zich neer. De speler zegt luidop de som van de getallen op deze kaarten en trekt dan één kaart bij op hand. Elke volgende speler zal dan 1 tot 3 kaarten van dezelfde soort moeten neerleggen, maar dan met een hoger som. Lukt dat niet, verlies je een emmer. Komt zo de startspeler terug aan beurt, mag deze 1 tot 3 nieuwe kaarten hieraan toevoegen, en de som van ze allemaal aankondigen.


Kan je geen kaart spelen, of kies je ervoor om je niet te verdedigen, dan zal je één emmer moeten verwijderen uit je piramide. Die emmer moet dezelfde kleur als de gespeelde kaart hebben. En de emmer verwijder je niet zo maar. Je zult deze moeten duwen of 'poken' met slechts 1 vinger. Deze speler mag dan wel een nieuwe ronde beginnen. Het spel is ten einde als een speler zijn laatste emmer kwijt speelt, indien je met 2 tot 4 spelers speelt. Bij 5 tot 6 spelers speel je door eliminatie.


Voor de meer ervaren spelers zijn er 2 varianten ter beschikking : 'Play with the special one' en 'Play with the Backfiring discard'.  Deze eerste variant laat je toe om een extra kaart te spelen als je een kaart van waarde 1 speelt. De 2de variant maakt gebruikt van de basisregels, enkel kan de volgorde van spelen hier wel eens veranderen. Je hebt ook de mogelijk om beiden varianten tegelijkertijd te spelen, maar een eerste keer raden we je aan om gewoon het basisspel eens uit te proberen.


Dit spel werd geschonken door Jolly Thinkers en is vanaf april het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten


Reacties

Populaire posts