Spiky

Spiky was één van de nieuwe spellen die Beleduc eind vorig jaar presenteerden. De spelonderdelen zijn zoals steeds meer dan in orde, te vergelijken met Haba kwaliteit : houten draakjes, een stoffen zak, edelstenen, een dobbelsteen en een dinosaurusei !


De spelers zullen na mekaar, zonder in de zak te kijken, moeten zoeken naar een draak met een aantal stekels op zijn rug. Ze zullen dus goed moeten voelen om de juiste eruit te halen. Het is de dobbelsteen die gaat bepalen naar welke dino je moet op zoek gaan. De dinosaurussen hebben één tot 5 stekels op hun rug. Dobbel je bijvoorbeeld een 2, zal je de draag met 2 stekels op zijn rug uit de zak moeten halen. Voor elke dino die je juist uit de zak trekt, krijg je één edelsteen. Daarna gaat de draak terug de zak in en mag de volgende speler dobbelen.


Dobbel je het ei, dan moeten alle spelers zo snel mogelijk het ei proberen vast te nemen. De speler die daarin lukt, krijgt ook een edelsteen als beloning. Door je goed te concentreren en je tastzin zijn gangen te laten doen, kan je als eerste 5 edelstenen verzamelen, en zo dit spel winnen.


Dit spel werd geschonken door Beleduc en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts