Castles of Mad King Ludwig

Mochten jullie echt tijd te veel hebben, of je kickt op geschiedenis, dan moet je zeker eens wat meer informatie opzoeken over koning Ludwig II van Beieren. Je zult zien dat dit spel - dat over hem gaat - zeker past in Geel, en meer bepaald in de buurt van de Pas. Deze persoon die redelijk van lotje getikt was had als hobby kastelen ontwerpen met kamers die lijken open taferelen uit operastukken van Wagner. Zoiets kost veel geld en dat is hem dan ook fataal geworden.


In deze Castles of Mad King Ludwig - wij hebben jammer genoeg de Duitstalige versie - bouw je zelf aan een geweldig kasteel in opdracht van deze gekke meneer. Je zult kamers kopen en aan puzzelen, waarbij elke kamer uniek is. Via allerlei gangen worden de kamers verbonden, en elke kamer die compleet is - dit wil zeggen dat alle gangen verbonden zijn - zorgt ervoor dat je een bonus krijgt.
Ook als alle uitgangen van een kamer in verbinding staan met een andere kamer scoor je punten.


Vooraf weet je hoe je nog punten kunt scoren, en daar kan je tijdens het spel zeker rekening mee houden. Zo kan je punten scoren voor de meeste groene kamers, of de meeste verbonden kamers, of de meeste ronde kamers enz ... Daarnaast heb je ook nog een geheime opdracht wat pas op het einde van het spel de rest te weten zal komen. De Master builder is de startspeler en die zal bepalen hoeveel een kamer zal kosten. Het enige nadeel is dan dat je pas als laatste een kamer mag kopen. Maak je de kamers te duur, dan zal niemand een kamer kopen en heb je geen inkomsten. Maak je ze te goedkoop geef je je tegenspelers een duwtje in de rug ... moeilijke keuzes !


Bij de kwaliteit van het spelmateriaal hebben we wel onze bedenkingen. De lay-out en figuren zien er wel mooi uit, maar alles komt nogal basic over. Ook missen we een deftig inlay in de doos om alles mooi te stockeren. Maar laat je daar zeker niet aan storen.

Dit spel werd geschonken door Bezier Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Castles of Mad King Ludwig is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts