Crabz

Het laatste spel in de serie nieuwe spellen van Blackrock Games Benelux is deze Crabz, ook wel gekend onder de naam Crab Stack. De spelers zijn in dit geval een familie van krabben, die niet als een stapel krabben aan het spel starten, maar wel gedurende het verloop van het spel gestapeld zullen worden. En jij zult trachten om helemaal aan de top van de stapel te eindigen.


Elke speler heeft 9 stuks van deze hard geschaalde zeediertjes. 3 daarvan zijn groot, 3 daarvan zijn gemiddeld qua grootte, en 3 daarvan zijn klein. Ze starten allemaal op willekeurige posities op het spelbord bij het begin van het spel. Tijdens een speelbeurt mag je precies één van jou krabben bewegen. Een grote krab kan echter maar één vakje bewegen, de gemiddelde krab kan 2 vakjes bewegen en de kleinste krab is de snelste en kan 3 vakjes ver bewegen.


Beëindig je de beweging op een andere krab, tenminste als deze kleine of even groot is als de krab waarmee je aan het bewegen bent, dan zit de onderste krab vast. Die krab kan dan zolang jij op z'n hoofd zit niet meer bewegen. Je mag ook niet over open water bewegen, en als je beweging de groep krabben opsplitst, dan zal de kleinere groep weggespoeld worden door de golven. Kan je tijdens je beurt niet bewegen, lig je uit het spel, zelfs al komt één van je krabben terug 'beschikbaar' later in het spel. De speler die de laatste beweging kan maken is de winnaar !


Dit spel werd geschonken door Blackrock Games Benelux en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts