Fatal Rendez Vous

Alle gasten komen aan in het weekendverblijf voor een ontspannend weekendje weg - tenminste dat denken ze toch. Maar helaas eenmaal ze vrijdagnacht bereiken, galmt er een ijzige koude gil doorheen de donkere nacht. De gasten worden wakker en komen tot de ontdekking dat er één van hen levensloos op de vloer ligt. Wie heeft deze persoon vermoordt ? En nog belangrijker : wie is het volgend slachtoffer ?


Fatal Rendez Vous kan je het best omschrijven als een soort van weerwolven, maar dan net iets anders. De meeste spelers behoren tot slechts één groep : de gewone mensen. Slechts 1 of 2 spelers zullen als moordenaars het spel mogen spelen. Tot welke groep je behoort, kom je te weten aan de hand van een rolkaart dat je in het begin van het spel krijgt en in het geheim mag bekijken. Hoe het spelverloop gaat, is afhankelijk van het aantal spelers.

Bij minder dan 10 spelers zal je dit spel aan een tafel spelen. Bij meer dan 10 spelers kan je dit best in een klein zaaltje spelen waarin iedereen vrij kan rondlopen. De volgende uitleg is voor 10 of meer spelers :  Iedereen loopt willekeurig rond in de zaal en tijdens de nacht blijft iedereen staan en sluit zijn ogen. De moordenaar wordt wakker en mag iemand op de schouder tikken. Deze persoon zal sterven deze nacht. Het slachtoffer steekt beiden handen in de lucht en telt met zijn vingers van 10 naar 0 af (in stilte dus). Dat is de tijd die de moordenaar heeft om stilletjes terug op zijn plaats te gaan staan.


Als het de dag aanbreekt, opent iedereen de ogen en komen de spelers te weten wie er vermoord was die nacht. Ook overdag zal de moordenaar toeslaan. Alle spelers maken 3 keer cirkelvormige bewegingen door de zaal. De moordenaar krijgt nu de opdracht om iemand te vermoorden door met zijn ogen naar iemand te knipperen. Zodra iedereen stil staat, valt het slachtoffer zonder iets te zeggen dood neer. Speel je dit spel met 2 moordenaars, zal één van hen s'nachts moeten moorden, en één van het overdag. De volgende ronde doen ze dit andersom.

Hoe komen de andere spelers nu te weten wie de moordenaar(s) zijn ? Zij kunnen overdag door onderling te overleggen 2 personen kiezen die de handboeien om krijgen. Zij moeten een ronde aan de kant wachten. Kiezen de deelnemers de 2 moordenaars eruit om aan de kant te moeten zitten, zal er een hele nacht en dag niet gemoord worden, en zo winnen de gewone spelers.
En ja, er zitten echte handboeien bij dit spel !

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 5-20
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts