Hamsterbacke

Jou doel in deze hamsterbacke is zoveel mogelijk opeenvolgende kaarten te verzamelen als mogelijk, door ze open te spelen, en door ondertussen extra punten af te snoepen van de andere spelers. Maar opgelet, als je te hebzuchtig bent, kan je dit wel eens zuur opbreken.


De kaarten hebben nummers van 1 tot 4 in verschillende kleuren. Een serie van kaarten bestaat altijd uit het een aantal kaarten gelijk aan het getal dat op de kaart staat, en dezelfde kleur, bijvoorbeeld 2 gele kaarten. Een kaart met het getal 1 op vormt dus een serie op zich zelf. Schud deze kaarten en plaats daarvan er 8 open in een cirkel op de tafel. De andere kaarten vormen een gedekte trekstapel.
De spelers beginnen met 2 kaarten op hand.Tijdens je beurt krijg je 2 acties en je kan uit 3 verschillende acties kiezen :
* Neem alle kaarten vanaf een bepaalde positie van 1 van de 8 kaarten op tafel. Trek dan 3 kaarten van de trekstapel en plaats ze in de cirkel één voor één terug, beginnende op de lege plaats. Eventueel overlappende kaarten worden zo geplaatst dat alle kaarten zichtbaar blijven.
* Leg een serie van kaarten open voor je neer op tafel. De enige voorwaarde is dat er geen dezelfde serie (kleur of nummer) al bij een andere speler ligt. Heb je verschillende series van eenzelfde kleur en getal, mag je deze in 1 actie neerleggen.
* Draai je stapel met open kaarten om en plaats deze op een 2de gesloten stapel ernaast. Je kan nu extra punten scoren : de bovenste kaart van de daarnet nog open stapel bepaald het aantal kaarten dat je mag nemen. Die komen onmiddellijk op je gesloten stapel.


Zodra de stapel kaarten op is, gaat het spel verder zonder kaarten te trekken. Als er nog maar 3 vakjes in de cirkel overblijven, is het spel ten einde. Elke kaart die je nu nog op hand hebt, zal een kaart van je gesloten stapel elimineren. De kaarten in je open stapel hebben geen invloed. Elke kaart in je gesloten stapel levert je 1 punt op.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts