Jupiter rescue

In Jupiter rescue behoor jij tot een een team van onderhoudsrobotten, die als taak hebben om het ruimtestation operationeel en proper te houden, zodat de kolonisten en ruimtevaarders geen last hebben van niet functionerende dingen of vuile plaatsen. Maar helaas heeft onlangs dit ruimtestation bezoek gekregen van buitenaards ongedierte.


Deze aliens beginnen zich ondertussen zodanig verder te evolueren dat ze zich zelf kunnen vermenigvuldigen en honger krijgen ... honger in ruimtevaarders en kolonisten ! Het enige wat kan voorkomen dat de kolonisten volledig uitgeroeid worden is jou kennis van het ruimtestation, een paar speciale werkinstrumenten en unieke eigenschappen van elke robot. O ja, en een beetje probleem oplossende code moet geïnstalleerd worden om jou werk naar behoren uit te voeren.


Dit spel is een strategisch spel waarbij alle spelers samenwerken en ervoor moeten zorgen dat ze 28 kolonisten begeleiden naar een ontsnappingsruimteschip voor ze veranderen in buitenaardse monsters. Elke beurt mag een speler 5 acties ondernemen, zoals jezelf bewegen, kolonisten in de buurt laten bewegen, buitenaardse wezens elimineren en een serie van programma kaarten spelen die toelaten om speciale acties te mogen uitvoeren. Deze kaarten kunnen gespeeld worden tijdens de beurt van een speler om die eigenschap te activeren. Elke speler mag ook één kaart kiezen als zijn basis eigenschap. Zo mag je die eigenschap telkens uitvoeren zonder dat je die kaart moet inleveren.


Het spelbord bestaat uit tegels, en van tijd tot tijd komen er nieuwe monsters bij. Dat zal bepaald worden door een dobbelsteen. Zodra een tegel vol staat met aliens, is de tegel vernietigd en zal deze uit het spel verdwijnen. De spelers verliezen te samen als er een bepaald aantal kolonisten omgevormd worden tot aliens, of als er een bepaald aantal tegels werd vernietigd. Ze winnen als de kolonisten in hun ruimteschip geraken.


Dit spel werd geschonken door Twilight Creations Inc. en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Jupiter rescue is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-7
Leeftijd : vanaf 15 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts