Medieval Academy

Welkom op de Medival Academy (middeleeuwse academie), de plaats waar je een opleiding zult krijgen totdat je een echte ridder bent. Je zult gevaarlijke opdrachten moeten volbrengen en tournamenten moeten beheersen. Je zult ook de koning moeten dienen en moeten laten zien dat je gevoel hebt voor liefdadigheid en galant bent. (nee niet Frank)


In die familie-kaart-spel bestaat het spelbord uit verschillende tegels, en elke tegel is een vaardigheid die je kan bekomen. Die hebben dezelfde kleuren als de handkaarten. Er zullen 6 rondes gespeeld worden, waarbij elke ronde uit 6 delen bestaat :


* Voorbereiding : iedereen krijgt 5 kaarten op hand.
* Kies uit je hand 1 kaart en leg deze gedekt voor je neer. De rest van de kaart schuif je door naar de linker of de rechterspeler, wat afhankelijk is van de ronde waarin je zit. Het principe van 7 wonders dus. Doe dit totdat iedereen 5 kaarten voor zich heeft liggen.
* Eén voor één mogen de spelers nu een kaart spelen. Het schijfje op het spelbord wordt dan van deze speler zoveel verder gezet op het spoor als op de kaart staat. De allerlaatste - vijfde - kaart zal niet gespeeld worden.
* Afhankelijk waar jou schijfje op het spoor staat zal je punten winnen of verliezen. De puntentelling zal plaatsvinden in bepaalde rondes, wanneer dat precies is kan je op het spelbord vinden.
Ben je leider op het spoor van 'galant zijn', dan mag je jou schijfje eender waar 3 vakjes verder zetten. De speler die de 2de plaats heeft, mag zijn schijfje er 2 verder zetten, en de 3e speler mag nog 1 vakje verder schuiven. Op het spoor liefdadigheid en educatie krijgen de 2 spelers die achterop liggen strafpunten. Op het spoor toernooi en opdrachten krijgen de 3 beste spelers overwinningspunten. Tot slot op het spoor waar je je trouw aan de koning bewijst, krijg je punten afhankelijk van het niveau dat je bereikt hebt.
* Na de 3e ronde komen bepaalde schijfjes terug op positie 0 te liggen.
* De startspeler schuift door.


Al bij al kunnen we zeggen dat dit een erg leuk en vrij simpel familiespel is, waar er verschillende manieren zijn om tot de overwinning te komen.

Dit spel werd geschonken door Blue Cocker Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Medieval Academy is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts