Tales & Games: The Hare & the Tortoise

Iedereen kent wel dit beroemd verhaald van de haas en de schildpad die tegen mekaar een loopwedstrijd houden. De haas, die weet dat hij veel sneller is, en zo zelfzeker is dat hij de winnaar zou worden, ging nog even slapen. En toch kwam de schildpad als winnaar uit de bus omdat de haas zich verslapen had ...


Deze Tales & Games : The Hare & the Tortoise is een 3e hoofdstuk in een serie van spellen, die allen de vorm van een boek hebben. De spelers krijgen de opdracht om in het begin van het spel in het geheim te bieden op 2 van de 5 dieren die een race gaan houden. De dieren bestaan uit een schildpad, een haas, een lammetje, een wolf en een vos. Tiens, die dieren kennen we precies wel uit andere verhalen. Elke speler krijgt willekeurig één dier, en 7 kaarten op hand met daarop dieren. De spelers leggen nu 1 kaart gedekt voor zich neer. Deze kaart telt als een extra dier waar ze op inzetten.


Om de beurten leggen de spelers nu 1 tot 4 kaarten af, tenminste als ze allemaal hetzelfde dier afbeelden. Ze vullen hun hand dan aan tot 5 kaarten. Zodra er in totaal 8 kaarten gespeeld zijn, of als er 4 kaarten van 1 dier op tafel ligt, bewegen (misschien) de dieren. Elke dier heeft een bepaalde eigenschap dat de spelers kunnen benutten in hun voordeel. Zo zal de schildpad altijd 1 vakje verder bewegen, maar beweegt 2 vakken ver als er 4 kaarten van open liggen. De haas zal altijd 2 vakjes bewegen zolang er maar kaarten gespeeld worden, tenzij er 4 kaarten gespeeld worden en hij staat aan de leiding, dan gaat hij een dutje doen en beweegt hij niet.


De vos beweegt zoveel vakjes als er kaarten gespeeld worden. Het lam beweegt 1 vakje meer dan er kaarten gespeeld worden, maar als het water tegen komt, stopt het om te drinken. De wolf zal 1 vakje bewegen als er 1 of 2 kaarten gespeeld werden. Werden er meer kaarten gespeeld, beweegt de wolf zoveel vakjes als er kaarten zijn min 1. De wolf heeft ook 3 speciale 'huil' kaarten. Als deze op tafel komt beweegt er niemand, behalve de wolf. Een spelronde is ten einde als er 3 van de 5 dieren de finish bereiken. De spelers scoren dan punten afhankelijk van welke dieren er aankwamen en in welke volgorde. Na 3 rondjes kennen we de uiteindelijke winnaar.


Dit spel werd geschonken door Iello en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts