Venezia 2099

De mensen van Piatnik wisten ons enkele maanden geleden op de beurs van Essen te vertellen dat ze zich meer en meer gingen toeleggen op het produceren van familie spellen en experten spellen. Piatnik was vooral bekend van hun eenvoudige kaart-en-kinderspellen, maar daar komt dus nu verandering in. Venezia 2099 is hun eerste spel in de nieuwe lijn van familie spellen.


Iedereen kent wel het trieste verhaal dat de stad Venetië langzaam aan het zinken is in de zee. Dat deze stad gaat verdwijnen, daar is geen ontkomen aan. De stad werd gebouwd op meer dan 100den eilandjes. Het water is echt overal en als het vloed wordt zie je overal meertjes in plaats van pleintjes. Wat zal de toekomst Venetië brengen ?


Het jaar is 2099 en Venetië is nog steeds aan het zinken. Jij speelt een kunstverzamelaar en je zult proberen om zoveel mogelijk schatten en kunstwerken te redden als je kan. Maar je zult strategisch moeten denken. De gondolas - de typische bootjes uit deze stad - kunnen je helpen om te ontsnappen. De spelers zelf bewegen op drijvende platformen. En let op dat je niet in dat stuk van de stad komt dat net ten onder gaat.


Het speelbord is 8 op 8 vakken groot en stelt Venetië voor. In het begin van het spel zijn alle land en brug-tegels willekeurig in het plastic kader geplaatst. Elke speler krijgt 3 tokens die hij eender waar op het bord mag plaatsen. Alle tegels hebben een bepaalde waarde, waarbij de hoge nummers hoger zijn in waarde. Elke speler krijgt ook nog 5 tot 9 kaarten en 9 geldstukken. Het spel is ten einde als alle kaarten gespeeld zijn.


Tijdens een speelbeurt moeten de spelers hun laagst genummerde kaart spelen. Die getallen gaan van 3 tot 8. Als je een kaart speelt zal de tegel met de nummer die overeenkomt met die van de kaart omgedraaid worden naar zijn water-kant. Het is mogelijk dat hier een token van een speler lag. Gelukkig heeft elke speler 2 gondola's waardoor ze uit het water gered kunnen worden. Via de tokens kan je schatten verzamelen door naar de specifieke gekleurde tegels te reizen, een geld te betalen en de overeenkomstige gekleurde schat te nemen. Als alle kaarten gespeeld zijn, is er nog steeds een stukje van de stad niet gezonken. Van hieruit worden de waardes van de schatten berekend en kennen we de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Piatnik en is in mei het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts