Fuse

Een spel met een kort lontje ... al hopen we dat de lont lang genoeg is voordat de bom afgaat ! In Fuse - de Duitse naam is 'Lunte' - is de lont aan het branden. Beurtelings zullen de spelers snel meer en meer lont kaarten toevoegen aan een constant groeiende maar ook brandende lont, tot dat iemand de bom tot ontploffing brengt. Zou dit een spel uitgebracht zijn door de Taliban of de IS ?


De speler die de bom tot ontploffing laten komen door de bom kaart te spelen, krijgt alle lont kaarten die op dat moment in het spel zijn. Hij neemt al deze kaarten bij zich, behalve de kaart met de lucifer, die blijft liggen. De lont wordt opnieuw aangestoken ! Elke lont kaart heeft een bepaalde waarde en dus ook punten, en de bom kaart te vroeg spelen levert niet veel punten op. Maar anderzijds als je te lang wacht kunnen de andere spelers de bom laten afgaan en dan zijn zij met de punten lopen.



Je kan er voor kiezen om de lont kaarten met grote waardes bij te houden en ze niet cadeau te doen aan je medespelers, maar het spel is afgelopen zodra de laatste bom kaart gespeeld is, of wanneer de tijdbom afgaat. De tijdbom is een kaart die in het begin van het spel ergens in de stapel met kaarten gestoken is. Als dat gebeurt, telt iedereen zijn gewonnen kaarten op en trekt er alle waardes van lont kaarten die nog op hand zitten er van af. De terrorist met de meeste punten is dan de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Mücke Spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts