Gloobz

Liefhebbers van reactiespelletjes en mensen die snelle reflexen hebben, opgelet, want dit is een spel voor jullie ! In Gloobz zullen de spelers erg snel moeten reageren om de juiste dingen van de tafel te grabbelen, voordat iemand anders er mee weg is.



In het midden van de tafel bevinden zich 7 voorwerpen in kunststof, waarvan 3 verfpotten in de kleuren rood, geel en blauw, 3 beestjes of monsters in 3 verschillende figuren - een vierkant, een driehoek en een rond monster, en de baas van de gloobz, die alle 3 de kleuren heeft en alle 3 de figuren. Tijdens je speelbeurt roept de speler 'meer' of 'minder', en draait dan de bovenste kaart van de stapel kaarten open. Afhankelijk wat de speler net riep, grabbelen de spelers naar die voorwerpen die het beste overeenkomen met de kleur en de vorm van het voorwerp dat op die kaart staat.


Als er een vergrootglas op de kaart staat, mogen de spelers grabbelen wat ze willen. Als de baas op de kaart staat, moet je proberen hem als eerst vast te nemen om zo 3 punten te scoren. Afhankelijk van het aantal spelers moet je een aantal punten behalen om de winnaar te worden.

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts