Heroes

Heroes is het allereerste spel van Lion Games, en wat voor één ! Eigenlijk behoort Lion Games tot Historical Games Factory, in een samenwerking met Rebel Publishing. Maar aangezien deze enkel spellen uitbrengen die een historische achtergrond hebben, werd er Lion Games opgericht. Je kan het al raden, Heroes is alles behalve historisch.


Vertrouw op je instincten en betreed het duel. Maak je klaar voor een gevecht waar enkel snelle beslissingen en je eigen wilskracht van belang zijn om je tegenstanders te verslaan. Je kan er donder op zeggen dat zij hetzelfde zullen proberen met jou. Een gewelddadig gevecht zal er sowieso uitbreken en de lucht zal trillen van de magische spreuken. Durf jij de uitdaging aangaan en als winnaar opstaan uit dit episch gevecht ?

Wat vinden we allemaal in de doos :
  • 25 custom dobbelstenen
  • 92 monster kaarten
  • 60 spreuk kaarten
  • 20 basis spreuk kaarten
  • 4 speciale spreuk kaarten
  • 4 helden kaarten
  • 4 spelersborden
  • 18 permanente spreuk tokens
  • 86 gewond en kracht tokens (dubbelzijdig)

Heroes is een dynamisch real-time spel waarbij de spelers echte helden van een magische fantasie-wereld worden, die grote krachten bezitten welke betrekking hebben op de verschillende elementen van de aarde : lucht, water, vuur enz ...  en die krachtige legers aansturen. De spelers zenden hun creaturen zoals draken, dwergen, hydras, elementairen of ifrits naar het slagveld om te strijden tegen de troepen van de tegenstanders. Het doel van het spel is om de held en het leger van de tegenstander te verslaan.


In elke gevecht zal je de machtige strijdkrachten van de natuur en allerlei beesten oproepen. Je zal zelf beslissen wie van hen je zal begeleiden in jou gevecht. Door gebruik te maken van magische dobbelstenen kan je spreuken uitspreken, eigendommen van je tegenstander verdrijven, je vijanden activeren of nieuwe magische spreuken leren. Een goed doordachte strategie, reflexen en perceptie zijn de belangrijke elementen tot de overwinning. Eén van de hoofdtaken van elke speler is het juist gebruiken van de kaarten die in zijn bezit zijn en van de creaturen die hij bezit. Hij zal snel de dobbelsteen resultaten moeten analyseren aangezien enkel bepaalde setjes van symbolen hem toelaten om zijn eigenschappen te gebruiken en spreuken uit te spreken.Wil je de details weten hoe het spel precies in zijn werk gaat, kan je hier een filmpje vinden :
https://www.youtube.com/watch?v=QwjAdU4oUSE
Ook op twitter kan je meer informatie vinden :
Dit spel werd geschonken door Rebel / Lion Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur: 1 uur

Reacties

Populaire posts