Hoyuk

Hoyuk is al een iets ouder spel van Mage Company. Volgend jaar zal dit spel 10 jaar oud zijn. Ondertussen zijn er ook al 2 uitbreidingen : anatolia en obstacles.


Voor hoyuk flitsen we onszelf een kleine 10.000 jaar terug in de tijd en we bevinden ons ergens in het Midden Oosten. Jouw stam heeft de oude nomadische manier van leven achter zich gelaten en heeft zich gevestigd in de vallei te samen met 4 andere stammen. Deze samenleving slaagt er telkens weer in om gewassen te verbouwen en te oogsten, en bepaalde families hebben zich gespecialiseerd in het kweken van dieren.


Alle mensen aanbidden hun eigen god en de moeder van alle goden omdat ze hen goed gezind zijn. Deze nieuwe periode bracht iets nieuws voor de samenleving : het gebied begint voller en voller te staan met allerlei huisjes, en allen dicht op mekaar. De jongste generaties bouwen hun huizen op de overblijfsels van de oude bestaande constructies. Welvarende families hebben nu constructies verspreid over het hele land en tonen met fierheid hun heiligdommen en weelde aan de andere mensen. Wie weet welke stam er over de samenleving gaat heersen als de kleinkinderen van de huidige stam volgroeid zijn.Elke speler stelt een stam voor die zich in de vallei gaat vestigen met de andere stammen met als bedoeling een dorp op te richten. Tijdens het spel zal er een replica van de neolitische nederzetting gebouwd worden op het Hoyuk speelbord, door gebruik te maken van tegels die de huizen voorstellen. De vele bijkomende spelstukken, zoals ovens en heiligdommen, zullen de spelers helpen in het bouwen van hun nederzetting. Ter informatie, Hoyuk is Turks voor heuvel.


Het doel van het spel is om de beste nederzetting te bouwen en om de meeste overwinningspunten te scoren, waarbij er verschillende wegen naar de overwinning mogelijk zijn, en vele keuzes moeten gemaakt worden.

Dit spel werd geschonken door Mage Company en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10
Speelduur : 60 minuten


Reacties

Populaire posts