Time Masters

Wie zou het niet graag willen : met de tijd kunnen knoeien ? Ik in ieder geval wel - zeker zo net na de lotto-trekking. Wel, in deze Time Masters ben jij één van de machtige tovenaars die hun leven gewijd hebben aan de wetenschap van de tijd, en aan de manieren waarop je tijd kan ombuigen naar je eigen wil. Enkel die tovenaars mogen het Time Master toernooi betreden. Ze moeten ook 'Kè's' beheersen, dat zijn kleine dagdelen die nodig zijn om zich te concentreren.


Elke speler speelt dus zulke tovenaar, en ze zullen voorzichtig te werk moeten gaan in het selecteren en het uitvoeren van hun spreuken. Die spreuken moeten er voor zorgen dat ze genoeg kennis verzamelen tegen het einde van het toernooi, want dat zal dan ook de winnaar bepalen. Elke speler zal met 4 actieve Kè's beginnen, die je kan aanvullen door het spelen van speciale concentratie kaarten. Met de speciale kaarten die timers heten kan je krachtige combinaties voorbereiden. Dat doe je door telkens een kaart apart te houden die je dan in de volgende ronde kan gebruiken.


Om Time Masters kort samen te vatten kunnen we besluiten dat dit een deck building spel is met een enorme grote vrijheid in het maken van combinaties. Overwinningspunten staan op de speelkaarten en moet je dus niet 'aankopen'. De kaarten die je wel koopt tijdens een speelbeurt gaan direct op hand en niet naar je afleg stapel. Je kan ze dus direct in een volgende beurt spelen.
Bijna 1/3 van de kaarten zorgen op één of andere manier voor interactie tussen de verschillende spelers. En het beheren van de Kè's gebeurt op de tafel, onafhankelijk van je spreuken.Dit spel werd geschonken door MushrooM Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts