Uruk II : de ontwikkeling gaat verder

Al verschillende jaren terug mochten we jullie het spel Uruk - de wieg van de beschaving - van DDD verlag aan jullie voorstellen. Uruk dateerde al van 2008. Sinds eind vorig jaar is er : Uruk II : de ontwikkeling gaat verder.


Uruk speelt zich af in 3000 voor Christus, waarbij de stad met dezelfde naam als het spel de grootste ommuurde stad ter wereld was. Elke speler moet een een beschaving uit de grond stampen en verschillende uitvindingen maken, gaande van een simpele modderhut tot een aquaduct.
Uruk II echter speelt zich af in het jaar 4000 voor Christus. Langs de oevers van de Tigris en de Eufraat verkennen de eerste geavanceerde beschavingen naar een plaats om zich te vestigen. Deze volkeren staan ook wel bekend als de Samaritanen.


Deze volkeren waren de eerste stam die leerden schrijven en bereikten nog vele andere mijlpalen. In Uruk II zullen de spelers terug reizen naar de tijd van deze eerste beschavingen. Elke speler ontwikkelt zijn eigen volk over een periode van 5 epoch's of era's, met als doel om mijlpalen te bereiken en dorpen en steden op te bouwen. Uruk II - The development continues - is de Engelstalige naam, is gebaseerd op de spelregels van Uruk - Cradle of Civilization, maar er zijn vele verbeteringen aangebracht waardoor er een compleet nieuwe en boeiende spelwereld zal open gaan.
Uruk II is volledig zelfstandig te spelen. Je hebt Uruk zelf dus niet nodig.


Dit spel werd geschonken door DDD Verlag en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten


Reacties

Populaire posts