Blocks

Iedereen zal in zijn kindertijd wel eens met houten blokjes gespeeld hebben. Torentjes of kastelen bouwen en ze dan laten instorten ... those were the days ! Met deze blocks heb je terug de mogelijkheid om met houten blokjes te spelen, enkel zal het er deze keer iets tactischer aan toe gaan.


Blocks bestaat uit 40 prachtige houten blokken in 2 verschillende kleuren. Door hun speciale afmetingen is dit de basis voor 2 boeiende spellen. De eerste variant heeft de naam Kwinty - The Wall meegekregen, de tweede heet Turris - The Tower.


In Kwinty the wall zullen de spelers samen een muur tussen hen in bouwen. De zichtbare kanten van de blokken is hier van belang. Elke kant van een blok komt overeen met 2 even grote vierkanten. Het doel van het spel is om ze te sorteren in een serie van 5 vierkanten van dezelfde kleur, horizontaal, verticaal of diagonaal. Tegelijkertijd moet je proberen de tegenstander te blokkeren, want hij zal hetzelfde proberen te doen. Klinkt erg gemakkelijk, maar dat is het niet.


In Turris the tower bouwen de spelers een toren waardoor er een afwisselend donkere en licht blok zal gebruikt worden. De spelers proberen een doorlopend geheel van hun blokken te vormen, en dat zo groot mogelijk. Je zult moeten verhinderen dat de tegenstander een groter gebied maakt. De moeilijkheid hier is het feit dat een toren uit 4 zijden bestaat, en dat bij de puntentelling elke zijde in rekening zal worden gebracht.

Dit spel werd geschonken door Steffen spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts