Schraube locker

Een beetje geluk zal je wel nodig hebben bij Schraube locker, aangezien dit een dobbelspel is. Maar ook een beetje risico nemen zal af en toe nodig zijn om als winnaar uit de bus te komen.
De kaarten geven het aantal ogen aan dat men moet dobbelen om die kaart te winnen. Hoe hoger de waarde van die kaart, des te beter. Maar enkel een volledige set van kaarten zal je punten opleveren.
De kaarten met punten worden in een vorm van een kruis in 6 stapels rondom de bonuskaarten geplaatst. In een speelbeurt mag een speler tot 3 maal dobbelen. Die dobbelstenen komen dan op de kaarten te liggen. Pas na de derde worp zet de speler zijn figuurtje in de richting van de wijzers van de klok zo veel verder als er kaarten zijn die een dobbelsteen op zich hebben liggen. De kaart waar je dan terecht komt, neem je op hand.


Met actiekaarten kunnen dobbelstenen opnieuw geworpen worden of een dobbelsteen naar een bepaald getal gedraaid worden. Andere actiekaarten laten toe om kaarten met je medespelers te wisselen, of om ze strafpunten aan te smeren. Kaarten die schroeven of moertjes hebben kunnen met andere gecombineerd worden om ze te beschermen tegen diefstal door je medespelers.  Bovendien leveren ze je nog bonuspunten op ook. Het spel is ten einde als er een stapel kaarten op is.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts