Magi kitchen

We blijven voorlopig bij spellen over eten en meer bepaald in de keuken deze keer, met dit spelletje uit Hong Kong. De studenten magie hebben met spreuken zitten spelen en hebben daarmee van alle ingrediënten die nodig zijn voor het avondeten de kleur weggenomen. De chef is nu helemaal in de war en jullie moeten hem helpen.


In Magi Kitchen worden er 5 houten ingrediënten in het midden van de tafel gezet, en de 80 kaarten worden evenredig onder de spelers verdeeld. Op deze kaarten staan of een wit voedsel, zoals een witte wortel of een witte komkommer, of een student, of een vuilnisbak, of een kleurstof.
Tijdens een speelbeurt zal een speler de bovenste kaart van zijn trekstapel omdraaien en deze in zijn persoonlijk magische stapel plaatsen. Als zowel een wit ingrediënt en het drankje met de overeenkomstige kleur zichtbaar zijn op de magische stapels van een speler, dan zullen alle spelers tegelijkertijd zo snel mogelijk het overeenkomstig houten figuurtje in het midden van de tafel moeten grabbelen. Wie daarin lukt mag deze magische stapels met kaarten nemen en deze onder zijn trekstapel plaatsen.


Als er een regenboog drankje op de stapel komt te liggen, telt dit voor eender welke kleur, en kan je dus eender welk voorwerp grabbelen. Als er een magische (alles is hier magisch) hongerige afvalbak komt open te liggen, zullen de spelers zo snel mogelijk hun stapel moeten afdekken waar een wit ingrediënt ligt, anders zal de afvalbak deze kaart opeten. Als beloning voor de speler die eerst was, mag deze de stapel met kaarten waar deze afvalbak op lag, onder zijn eigen trekstapel leggen.


Als er een student open komt te liggen, moet iedereen bliksemsnel het gebaar nadoen dat op deze kaart staat. De persoon die dit als laatste doet, moet dit gebaar blijven nadoen totdat er een nieuwe student open komt te liggen - hilariteit alom. Het spel is ten einde als er 1 of 2 spelers geen kaarten meer heeft in zijn trekstapel, en de persoon met de meeste kaarten is de winnaar. Er zijn nog geavanceerde regels waarbij je kan kiezen of je je kaart op je eigen stapel of op de stapel van je buren gaat omdraaien.

Dit spel werd geschonken door Capstone HK Ltd. en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 4-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts