Sushi draft

Mochten jullie het nog niet door hebben, augustus is bij spellenclub Het Geel Pionneke de maand van de sushi en wok spellen. Maar dat zal in de komende besprekingen wel duidelijker worden.
Sushi Draft is een spel dat zeer sterk gelijkt op Sushi Go, doch is dit nog eenvoudiger en sneller.


Sushi Draft zit in een klein metaal doosje, en daarin vinden we ronde kaarten die op onderzetters gelijken. Ze hebben allemaal een tekening van een soort sushi. Er zijn in totaal 5 verschillende soorten sushi's terug te vinden, en van elke soort zijn er 4, 5, 6, 7 en 8 kaarten terug te vinden. Verder zijn er nog 2 joker kaarten en 18 kleine jetons met punten die je moet proberen te verdienen.


Het spel duurt in totaal 3 rondes. In een ronde krijgt elke speler 6 willekeurige kaarten op hand. Tegelijkertijd kiezen de spelers 1 kaart die ze gedekt op tafel spelen. Als iedereen dat gedaan heeft, wordt deze kaart omgedraaid en ze blijft voor elke speler liggen. Dan geef je je handkaarten allemaal op één na door aan je linkerbuurman. Nu kiest iedereen terug een kaart, en dit gaat zo verder totdat iedereen 5 kaarten voor zich heeft liggen.

De speler die van een bepaalde sushi kaart de meeste kaarten voor zich heeft liggen, mag een punten jeton van het midden van de tafel trekken. Daar staan punten op en die variëren van 1 tot 5 punten. Je mag de punten geheim houden voor je medespelers. In het geval er een gelijkstand is, krijgen beiden spelers niets, maar gaat de speler die tweede was in de stand met de jeton lopen. Is daar ook een gelijkstand, krijgt niemand een jeton. Bovendien krijgt de speler met de meeste soorten sushi nog een punten jeton van de stapel puddings.


Een joker mag je als eender welke sushi kaart gebruiken, maar je mag deze enkel op een reeds gelegde sushi kaart leggen, en dan zal de joker dezelfde sushi worden. Na het rondje komen alle kaarten terug samen en worden ze opnieuw geschud om een volgende ronde te starten. Wie na 3 rondes de meeste punten heeft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts