Wok star

Dit spel heet Wok star. Het lijkt wel op Rock-star, maar dan uitgesproken door een Chinees. Het heeft echter niets met rocken te maken, maar wel degelijk met wokken in de keuken.


Wok Star is een coöperatief spel waarbij de spelers in verschillende rollen zullen kruipen om een Chinees restaurant te helpen groeien, en je ziet alles groter en groter worden in een stijl zoals een tycoon spel die je ook wel van PC spellen kent. Het cliënteel van het restaurant wordt hier voorgesteld door een stapel kaarten met daarop Chinese gerechten.


De klanten worden één voor één bediend terwijl er een zandloper van exact 20 seconden aan het leeglopen is. Als de klant zijn eten niet op tijd heeft, eten ze gratis, en dat wil je natuurlijk voorkomen als je wil groeien. Elke bestelling heeft een bepaalde combinatie van ingrediënten nodig om het gerecht te maken. Het speelbord houdt de niveaus bij van 10 klaargemaakte ingrediënten in de keuken. Om meer voedsel klaar te maken, spenderen de spelers dobbelstenen in verschillende combinaties. Elke speler is de baas over een specifieke taak, en iedereen werkt natuurlijk samen omdat 20 seconden niet echt lang is.


Op het einde van elke ronde leggen de spelers hun geld samen en investeren ze in verschillende opties om hun zaak uit te breiden, zoals nieuwe recepten, voorbereidingskaarten verbeteren, of om reclame te maken om zo meer klanten te krijgen. De spelers winnen allen te samen als ze een bepaald niveau van winst weten te maken tegen de laatste ronde.


Dit spel werd geschonken door Game Salut en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts