Difference

Difference bestaat al sinds 2009, en toch besloten we om dit spel het spel van de maand september te maken. In 2014 kwam Gigamic namelijk met een herwerkte versie, en die stellen we met plezier aan jullie voor.



Iedereen kent wel dat gedeelte in de krant of weekblad waar er 2 foto's of 2 figuren staan afgebeeld, en waar je een x aantal verschillen moet zoeken. Wel dit spel is gebaseerd op dat principe, enkel zal je hier ook nog snel moeten reageren. De stapel kaarten bevatten 2 sets van dubbelzijdige kaarten, waarbij de ene set iets moeilijker is dan de andere.


De spelers plaatsen 1 kaart in het midden van de tafel, en de overige kaarten worden dan gelijk verdeeld over alle spelers. Om te beginnen mag elke speler naar de bovenste kaart van zijn stapel kijken, en proberen om 2 verschillen op te merken tussen deze kaart die in het midden van de tafel ligt. De speler die als eerste dit gevonden heeft, mag zijn kaart bovenop de kaart op tafel werpen, en een volgende kaart van zijn stapel nemen. Zo ligt er ondertussen een nieuwe uitdaging - al is dat maar met 2 verschillen ten opzichte van de vorige uitdaging - klaar, en is de betreffende speler 1 kaart kwijt. De speler die als eerste al zijn kaarten weet kwijt te spelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is het spel van de maand september bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts