Skip Bo Jackpot

Skip Bo Jackpot is een erg simpel kaartspelletje, waarbij het de bedoeling is om als allereerste je kaarten kwijt te geraken.



Kaarten speel je weg door opeenvolgende sequenties te maken, beginnende bij het getal 1 - of de skip bo kaart. Als je telkens mooi kunt aansluiten met de 2, 3 enz ... is dat mooi meegenomen. Kan je dat niet, moest je in het origineel spel Skip Bo passen en de andere speler aan de beurt laten. Hier echter staat er in het midden van de tafel een soort van plastic spaarpot met verschillende deurtjes. Door jetons in de gleuf te steken, kan je als het ware ontbrekende kaarten kopen. Ontbreekt voor jou de kaart met nummer 4 , dan steek je 4 jetons in de gleuf waar die kaart ligt, en mag je verder gaan met je 5-kaart.


Speel je een kaart waar een jeton op staat afgebeeld, dan mag je één van de deurtjes openen. Daar kunnen een aantal jetons inzitten, en die mag je allemaal nemen. Kan je helemaal geen kaarten meer leggen, dan is het de beurt aan je tegenspeler en je vult je handkaarten terug aan tot 5 stuks. De speler die eerst zonder kaarten zit is de winnaar.

Hier kan je een filmpje vinden hoe je het precies speelt :
https://www.youtube.com/watch?v=ob0vfnBlIac

Dit spel werd geschonken door Mattel en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts