The Edict of King Budeaunia

The Edict of King Budeaunia - I want my hot spring !! is een hele mond vol als titel voor een gezelschapsspel. Als je dan nog weet dat dit een Japans spel is, zal je wel verstaan dat ik me nog niet ga wagen om de titel hier in het Japans neer te pennen. Gelukkig zitten er mooi vertalingen bij het spel, zowel in het Engels, Frans als het Duits.In een andere tijd, in een ander land, had een bepaalde koning een droom. Hij droomde van een warmwaterbron - ieder zijn eigen dromen natuurlijk - waarin hij de hele dag zou kunnen liggen relaxen. Toen de koning echter wakker werd, kon hij er zijn gedachte maar niet van afzetten. Hij moest en zal een warmwaterbron hebben en riep : 'Ik geef mijn troon af aan degene die mij een bron kan vinden !'.


En zo geschiedde het : het hele land was in rep en roer. Maar dit land is nog niet overal ontdekt, en wie weet wat valt er daar allemaal te vinden ? Wat zal er gevonden worden als we beginnen te graven ? Is er wel het warmwaterbron te vinden in dit land ? Wie zal er in staat zijn om de meest waardevolle voorwerpen te vinden ?


Jij bent een harde werker die ervan droomt de koninklijke kroon te dragen. Je zult gaan onderzoeken, graven, rotsen opblazen en af en toe tegen monsters vechten, in je zoektocht naar de warmwaterbron. Je krijgt de hulp van Feng-Shui meesters en andere specialisten om je doel te bereiken, maar let op je tegenstanders dat zij niet eerst zijn !

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts