Colt Express: Horses & Stagecoach

Diegenen die Colt Express nog nooit gespeeld hebben, kunnen we dit ten sterkste aanraden om eens te doen. Tenminste als je van spellen houdt in de stijl van Roborally of Pedro Piranha. En als we er dan nog bij vertellen dat Colt Express de winnaar was van Spiel des Jahres 2015, waarom dan nog twijfelen ? De review van Colt Express zelf kan je er hier op nalezen : http://geelpionneke.blogspot.be/2015/05/colt-express.html


Colt Express: Horses & Stagecoach is de allereerste uitbreiding, waarbij er een postkoets bij in het spel komt - ook in een 3D model net zoals de trein. Deze koets zal langsheen de trein meerijden. De boeven - jullie dus - hebben vanaf nu ook paarden waarop ze kunnen rijden om nog sneller tussen de verschillende wagons te bewegen. Via deze paarden kunnen de boeven ook op de postkoets springen. Maar je moet wel rekening houden met het feit dat deze postkoets bewaakt wordt door een bewaker met een shotgun. Maar een welgemikte slag in zijn gezicht is al voldoende om hem van de koets te krijgen - hij vliegt zelfs tot op het dak van de rijdende trein. Maar daar zal hij dan weer de andere schurken het leven lastig maken.


Zodra de koets niet meer bewaakt wordt, kunnen de dieven daar een brandkast vinden. In de koets zelf zitten mensen die als gijzelaars kunnen gebruikt worden. Zij zijn losgeld waard op het einde van het spel. En ze zijn best veel geld waard, maar ze hebben allemaal een negatieve eigenschap dat zijn effect heeft op de dief voor de rest van het spel. Tot slot zijn er her en der in de trein nog whiskey flessen te vinden, waar de dieven slecht kunnen aan weerstaan.


En we hebben nog meer goed nieuws. Zoals de meesten van jullie wel weten werd er in de 3e film van Back 2 the Future naar het verleden gereisd, en meer bepaald naar een scene in de Far West met een trein. Als extraatje zit er bij deze uitbreiding ook nog deze tijd reizende DeLorean.

Deze uitbreiding werd geschonken door Ludonaute en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Colt Express: Horses & Stagecoach is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts