Council of four

Cranio Creations presenteerde 3 nieuwe spellen op Spiel 2015. We brachten ze alle 3 voor jullie mee. De eerste bespraken we enkele dagen geleden al : Unusual suspects, en vandaag gaan we verder met deze Council of four, het meer 'zwaardere' of het veelspelersspel van de 3.


Het rijk dat gevormd werd door de 3 koningen heeft een periode van rijkdom en welvaart tot nu toe. Elk koninkrijk wordt bestuurd door een raad van 4 edelen. De leden van 6 beïnvloedbare families zitten in deze raad en besturen als het ware de koninkrijken. Jullie als spelers nemen de rol aan van rijke handelaar die op zoek is naar een vergunning om uw eigen imperium op te bouwen binnen in de steden van de 3 koninkrijken.


De speler die er in slaagt om meer vergunningen te verkrijgen terwijl hij zijn imperium op de beste plaatsen kan neerpoten, zal de beroemdste handelaar worden en het spel winnen. Maar opgelet voor de Keizer ! Hij kan toestemming geven om te bouwen zonder vergunningen.


Tijdens een beurt kan een speler verschillende acties ondernemen. De belangrijkste actie in dat lijstje is de raad van 4 edelen om te kopen. Daardoor krijg je vergunningen die je verschillende voordelen kunnen opleveren, zowel onmiddellijk als op het einde van het spel. En je krijgt tevens de mogelijk om je imperium in een bepaalde stad op te richten. Een andere actie is het spelen van een vergunning om daadwerkelijk je imperium te bouwen. Elk imperium zal de speler voordelen opleveren die je kan terug vinden op de plaats waar de gebouwen gezet zijn. De verschillende imperiums die met mekaar verbonden zijn hebben een soort van kettingreactie van voordelen. Een derde mogelijke actie is het raad van de Keizer om te kopen om toestemming te krijgen om zonder vergunning te bouwen. Tot slot kan je nog de samenstelling van de raad wijzigen.


Punten scoor je op verschillende manieren. Verbind imperiums met mekaar, bouw een imperium in alle steden van een bepaald gebied, stijg op de ranking bij de nobelen of verkrijg vergunningen waarop punten staan. Tot slot kunnen we er nog bij vertellen dat het spelbord modulair is en dat bij het opstellen er 100 den mogelijke combinaties zijn, wat het spel telkens weer anders zal maken.

Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 50 minuten

Reacties

Populaire posts