Kri-Kra-Krabbelei

Kevertjes met rare ogen, zeer zachte en harige rupsen, en gladde sprinkhanen die nog snel een fris groen blad naar binnen spelen. Wie wil deze lieve kruipende diertjes helpen ?Bij Kri-Kra-Krabbelei moeten de spelers 2 overeenkomstige kruipende dieren onder de bladeren vinden. Lukken de spelers daarin, dan gaat het spoor met bladeren een stukje verder richting de plaats waar alle dieren willen zijn, en ze krijgen daarvoor als beloning een dauwdruppel. De speler die de het beste gevoel in zijn vingers heeft en een goed geheugen heeft, zal tegen het einde van het spel de meeste dauwdruppels verzameld hebben en dan ook de winnaar van dit spel zijn.

De spelers dobbelen een dobbelsteen, en ze mogen het blad opnemen dat op die kleur ligt. Dan voelen ze onder het blad over welk dier het gaat. Kunnen ze een 2de blad aanduiden (enkel door te voelen) waar hetzelfde diertje onder zit, dan mag deze speler 2 dauwdruppels nemen. Lukt het je een koppel van de 2 keer te vinden, mag je 1 dauwdruppel nemen. Lukt het je niet, leg je de bladeren gewoon terug waar ze lagen.

 

Zoals steeds bij Haba bestaat dit spel uit prachtig materiaal. Om je een betere indruk van het spel en het materiaal te geven kan je hier een filmpje bekijken :

 
Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

 
Aantal spelers : 2-4 
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts