KUNE v LAKIA: A Chronicle Of A Royal Lapine Divorce Foretold

Een enorm lange titel voor een gezelschapsspel, niet ? Laat ons toe dat we het spel vanaf nu gewoon Lapine Divorce laten heten.


Er was eens heel lang geleden het adellijk huwelijk tussen Graaf Kune en Prinses Lakia wat vreugde en geluk bracht in het hele Bunny land.  Maar helaas, al die worteltaarten die geconsumeerd werden op het huwelijk was tevergeefs. Op een dag liep een klein onnozel akkefietje uit de hand en escaleerde tot een ruzie, en die ruzie groeide en groeide tot op een punt dat de wachters moesten ingrijpen. Nu was het genoeg geweest! De scheiding tussen de 2 werd ingezet en vanaf nu is het enkel nog Kune versus Lakia.


Eindelijk nog eens een puur spel voor 2 spelers. De ene speler neemt de rol van Graaf Kune aan, en de andere speler de rol van Prinses Lakia. Een prachtig spel om als koppel te spelen dus. 8-)
Jullie mogen deze vecht-scheiding op de tafel uitvechten. Elke speler trekt eerst vijf bezittingen die op hand komen. Zo zijn er landhuizen, juwelen en andere overvloedige rijkdommen. Aan de hand van deze bezittingen proberen ze de leden aan het adellijk hof in Bunny Land te beïnvloeden. Die leden bestaan uit de abt, de tovenares, de zuster van de Graaf, de Koning en de Ridder.
Verder kan je met deze kaarten hovelingen beïnvloeden, eigendommen verbergen en de tegenstander hinderen om hetzelfde te doen.


Net zoals in het echte leven (naar het schijnt) is dit een erg interactief proces, en niet eenvoudig te noemen. In dit spel zal je moeten omgaan met smerige plannen en intriges, en enkel de speler die daar het best in is, zal als overwinnaar uit de bus komen in het gevecht voor prestige, eigendommen en macht.

Dit spel werd geschonken door Ludicreations en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15-30 minuten

Reacties

Populaire posts