The tower

Het 3e en laatste spel van Cranio Creations dat we aan jullie voorstellen is één van het lichtere genre, waar ook kleinere spelers plezier zullen aan beleven. De Italiaanse naam is 'La Torre dei Mostri' , de toren van de de monsters, maar in de Engelstalige naam zijn de monsters weggevallen.


Eén van de eerste dingen dat je opvalt, is dat dit een hoge doos is, en dus ook niet gemakkelijk op te bergen in je kast tussen de andere spellen. Ik moet er geen tekening bij maken dat hiermee rondzeulen op een beurs ook geen pretje is. Maar tot zover de negatieve puntjes.
In het begin van het spel worden er de monsters bovenaan in de toren geplaatst via een daar voorzien gat. Vervolgens kiezen de spelers het soort van monster waar ze deze ronde mee willen spelen. Een zandloper wordt omgedraaid en dan begin de chaos : alle spelers steken tegelijkertijd hun vingers - al dan niet dik of dun - door de gaatjes langs de zijkant van de toren, met als doel hun gekozen monsters beneden in de toren te krijgen. Dat doen ze door ze al 'voelend' een verdieping naar beneden te duwen. Elk soort monster heeft namelijk een unieke vorm. Jij moet dus voelen welk monster je naar beneden duwt, want als je jezelf vergist, help je de andere spelers.



Zodra de zandloper leeg is moet er gestopt worden met friemelen en is de ronde ten einde. Door de toren op te heffen kan je zien welke monsters er allemaal tot het gelijkvloers zijn geduwd. Voor elk monster dat beneden ligt, en dat jij gekozen had, krijg je punten. De monsters die op een bepaald verdiep nog liggen scoren ook punten, en die punten zijn afhankelijk van het verdiep waar ze staan.
Hoe hoger, hoe minder punten.

Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten
 

Reacties

Populaire posts