Ticket to Ride Map Collection: Volume 5 – United Kingdom & Pennsylvania

Ticket to Ride is en zal altijd een populair spel blijven bij zowel jong als oud. De uitbreidingen en extra mappen schieten als paddenstoelen uit de grond, maar dat vinden wij eigenlijk niet erg, want hier en daar zitten er zeer leuke varianten bij.


In deze Ticket to Ride Map collectie - deel 5 - vinden we het Verenigd Koninkrijk en Pennsylvania terug op het dubbelzijdig spelbord, inclusief nieuwe regels om te gebruiken met het originele Ticket to Ride of met de Europa-versie.


De kant met Pennsylvania voegt als extra een nieuw mechanisme toe aan de basisregels : aandelen. Elke keer als een speler een route bouwt, mogen zij een aandeel nemen van één van de bedrijven die afgebeeld staan naast die route.  Op het einde van het spel krijgt de speler die van een bepaald bedrijf de meeste aandelen bezit, extra overwinningspunten.


In de map met het Verenigd Koninkrijk komt er een nieuw concept kijken : technologie. In het begin van het spel kunnen de spelers enkel maar treinroutes van 1 of 2 wagons lang bouwen, en enkel in Engeland. Door het spenderen van joker kaarten krijgen de spelers de mogelijkheid om routes van 3 treinen lang of langer te bouwen. Uiteindelijk kunnen de spelers ook ferry's bouwen over het water heen om zo ook treinroutes in Schotland, Wales en elders te bouwen. De spelers kunnen nu ook bonuskaarten kopen die hen toestaan om extra punten te scoren bij het uitvoeren van bepaalde acties tijdens het spel.


Ticket to Ride Map Collection nr. 5 werd geschonken door Days of Wonder en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Ticket to Ride UK is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts