Tofu Kingdom

Een enorme stapel spellen vonden hun weg van Essen richting Geel, en toch bespreken we als één van de eerste spellen dat in het allerkleinste doosje : Tofu Kingdom van Swanpanasia. En je zult nergens op internet informatie over dit spel vinden. Het werd pas op 21 september van dit jaar gedrukt !

Slechts 7 karakterkaarten en 1 prins Mochi kaart, tesamen met 8 gram soyabonen (!!) - om de score bij te houden - en een kleine handleiding vinden we in het doosje van maar enkele centimers groot. 1 speler krijgt de prins kaart en neemt zijn rol aan. Na het schudden van de 7 kaartjes, krijgt iedereen gedekt een karakter. De rest komt gedekt in het midden van de tafel te liggen. De prins sluit zijn ogen en de overige spelers kijken waar de prinses en de koningin zitten.


Nu mag de prins zijn ogen terug openen, en mag aan elke speler een vraag stellen. Daarna mag hij nog één bijkomende vraag aan een willekeurig iemand stellen. Hij kan 3 soorten vragen afvuren : Waar zit prinses Tofu ? Welk karakter is een bepaalde persoon ?  Of vraag iemand om het karakter van een andere speler te zeggen. Die laatste mag eerst de kaart van de gevraagde persoon bekijken. Maar op zijn eigen karakterkaart staat een symbool, dat aangeeft of hij moet liegen of niet, of dat hij zelf mag kiezen.

De prins probeert te raden welke speler de prinses heeft, en draait die kaart dan om. Bekijk dan het symbool op de linker bovenkant. Dat symbool zal het winnend symbool van deze ronde worden. Iedereen bekijkt dan het symbool op zijn eigen kaart op de rechter benedenhoek. Als dat overeen komt met het winnend symbool, ben je de winnaar. Zodra iemand 7 punten heeft, is het spel ten einde en kennen we de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Swanpanasia en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts