Wake up, Cthulhu!

Een vreselijk iets is aan het wakker worden. Je kent hem, je hebt hem aanbeden, hij gaf je krachten waar de rest van ons alleen maar van kon dromen. Je weet dat wanneer het wakker wordt, het alles op zijn weg zal vernietigen. Jij hebt slechts 1 keuze : jij zult moeten aantonen dat je een goede relatie hebt met 'the Greater Arcane' in tegenstelling tot de andere cult-genoten, en je zult zijn rechterhand moeten zijn om zijn plannen om alles te domineren te laten uitkomen.


Het enige probleem dat er is, is dat de rest van de sekte ook het wakker worden van Hem willen overleven, en enkele van hen hebben een grotere kennis dan jou. Gebruik de Grimoire en toon Hem dat je kennis beter is dan die van de rest. Wake up, Cthulhu! is een kaartspel waar je de speler tracht te worden met de meeste Arcane kennis punten in jou het bezit wanneer Scion van de Netherworld wakker wordt. Om dit te bereiken zal je spreuken moeten uitspreken, dat je kan doen aan de hand van een set van ingredi├źnten - voorgesteld door symbolen - in een bepaalde combinatie. Sommige spreuken laten je toe om je wijsheid te verhogen, de Arcane punten op het speelbord, en anderen geven je de mogelijkheid om je kennis te tonen via verschillende strategie├źn.


Maar opgelet, op het einde van elke ronde valt er een vloek op de spelers. Wie met duistere krachten speelt moet immers daarvoor de gevolgen dragen. Dat kan zowel een positieve als negatieve invloed op het verloop van het spel kennen. Enkele van deze vloeken kunnen er voor zorgen dat het slechte sneller wakker zal worden dan verwacht, waardoor alle spelers verslonden zullen worden. Het is dus af en toe wel eens nuttig om samen te werken voordat men begint te vechten.


Dit spel werd geschonken door GDM Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts