Potion Explosion

We hadden jullie al een voorsmaakje van dit spel gegeven enkele weken terug. Dat kan je er hier op nalezen : http://geelpionneke.blogspot.be/2015/08/potion-explosion.html
En terecht dat we dit spel al eens onder de loep namen : vrijdagochtend, de 2de dag op Essen stonden er nog maar een 20-tal exemplaren van de 600 te koop. Wij konden er gelukkig ééntje op de kop tikken.


De speltafels bij Horrible games zaten steeds volledig vol. Iedereen wou en moest dit spel gespeeld hebben. Het ziet er dan op het eerste zicht ook zeer mooi uit, en de speeldoos spreekt zeker vele spelers aan. Voor de mensen die geen idee hebben waarover het gaat : je kan het kort samenvatten als het electronisch spelletje Bejewelled of Candy Crush, maar dan de bordspelvariant - met een heleboel gekleurde knikkers.

Elke speler heeft 6 verschillende toverdrankjes in de vorm van kaarten, en die hebben verschillende kleuren nodig heeft om die drankjes te kunnen maken. De spelers zullen knikkers moeten kiezen met die kleuren uit een soort van ramp die bij het begin van het spel at random gevuld is met knikkers.
In het midden van de tafel liggen steeds 2 nog te maken drankjes. Daarop staat hoeveel knikkers er van welke kleur nodig zijn.


Het nemen van de knikker is de enige actie die je kan doen tijdens je beurt. Maar als door het wegnemen van die knikker, andere knikkers met eenzelfde kleur tegen mekaar botsen, mag je al die knikkers van dezelfde kleur in die rij nemen die mekaar aanraken. Botsen daardoor terug knikkers met eenzelfde kleur, mag je dit weer doen. Het heeft dus een cumulatief effect. Alle knikkers die je zo verzamelt, mag je op de drankjes plaatsen in het midden van de tafel. Kan je bepaalde kleuren niet plaatsen, mag je tot 3 knikkers stockeren op je eigen speelbord.

Zodra een drankje volledig klaar is, verwijder je de knikkers en draai het kaartje om naar de afgewerkte kant. Je hebt nu de mogelijkheid om dit drankje te nuttigen, en daardoor kan je de speciale eigenschap gebruiken die daaraan gekoppeld is. Op de afgewerkte drankjes staan ook overwinningspunten, en dat is hoe je het spel kunt winnen. De drankjes die krachtige effecten hebben, zijn minder punten waard, en visa versa. Maak je 3 dezelfde drankjes af, dan krijg je een jeton die je nog extra punten op het einde oplevert.


Een filmpje waar Lorenzo Silva van Horrible games alles uitlegt aan de hand van een prototype kan je hier bekijken : https://www.youtube.com/watch?t=473&v=Uhw4qHl1vKA


Dit spel werd geschonken door Horrible Games en is vanaf oktober het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts