Nippon

Nippon speelt zich af in het Japan gedurende de Meiji periode. Japan was toen een gesloten en geïsoleerd eiland dat besloot om te veranderen in een modern en verwesterd land. Het keizerrijk stuurde afgezanten naar vreemde naties, bracht technische mensen en geleerden uit het Westen terug, bouwden een netwerk van spoorwegen en stampte een uitstekend en snelle industriële revolutie uit de grond. U merkt het al, dit is geen luchtig tussendoor spelletje.


De natie en het keizerrijk rekenen op de steun van de Grote Vier. Dat zijn de grote conglomeraties die opduiken met veel macht en enorme controle over de Japanse economie. Hun namen zijn Zaibatsu, en hun invloed op de Meiji keizer en hun belangrijkheid in het geloof van Japan is ongelooflijk hoog.


Bij Nippon moeten de spelers Zaibatsu controleren en proberen om hun invloed te ontwikkelen aan de hand van investeringen in nieuwe industrieën, door hun technische kennis te verbeteren, door goederen te verschepen naar vreemde landen of door de goederen te gebruiken om zo de lokale bevolking te voorzien. Ook moet hun invloed en macht groeien terwijl ze een overzicht behouden over de snelle ontwikkeling en industrialisatie van Japan.


De traditionele zijde verwerking behoort tot de gevestigde waardes voor de grote Zaibatsu, maar weldra zullen de conglomeraties hun invloed en kracht laten gelden, waardoor er een complexe structuur van enorme fabrieken zal ontstaan dat de grote wereldspelers zullen worden. Elke speler speelt als één van deze conglomeraties en zal proberen om te ontwikkelen om zo te groeien en macht te verkrijgen. Om het spel te winnen zullen de spelers goed moeten kiezen in welke type van industrie ze gaan investeren om zo de grootste invloed op het Japanse eiland te verkrijgen. Elke actie dat ondernomen wordt zal je op weg helpen naar nieuwe mogelijkheden. Kort samengevat is Nippon een snel spelend economisch spel met uitdagende beslissingen die dienen genomen te worden.


Dit spel werd geschonken door What's your game? en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts