Storytelling

Viravi Edicions was voor ons een totaal onbekende uitgever, tot enkele weken geleden. We willen deze Spaanse uitgever uit Barcelona ook bij ons wat meer bekend maken. Ze hebben al enkele spellen op hun palmares, zoals Capitan Flint, Cargolino Valention, Favor of the Pharaoh en One Night Ultimate Werewolf.


Storytelling kan je op 2 manieren spelen : de basisversie en de meer geavanceerde versie. Wij beperken ons hier tot de basisversie. Bij de start kiezen de spelers welk verhaal ze willen spelen. Neem daarna de 16 tegels die betrekking hebben op dat verhaal. Deze worden goed geschud en gedekt in het midden van de tafel geplaatst in een raster van 4 op 4 tegels.


De storyteller of verteller wordt gekozen, en deze persoon neemt de 13 kaarten van het gekozen verhaal, en rangschikt deze in een gedekte stapel, zodat kaart nummer 1 bovenaan ligt. De verteller zal nu de tekst op de kaarten lezen, en beurtelings moet elke speler de tegels vinden waarvan de figuur op die tegel overeen komt met het daarnet gelezen verhaal, en in de juiste volgorde. Is je gok juist, dan krijg je die kaart.


Hier kan je een filmpje vinden over het spel : https://www.youtube.com/watch?v=9nmW4Rm3QfE
De speler met de meeste kaarten op het einde van het spel is de winnaar. Storytelling is een spel dat prachtig is vorm gegeven en uitermate geschikt is voor zowel jonge spelers als oudere spelers, als ze maar van verhaaltjes houden.


Dit spel werd geschonken door Viravi Edicions en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts