Across Africa

Across Africa is een coöperatief spel voor de jongere spelers onder ons, die net de wondere wereld van bordspellen beginnen te ontdekken. En wie droomt er nu niet van eens een echte safari te maken om te zien hoe de dieren zich echt gedragen, en ze niet achter tralies of in een kooi te bekijken. Misschien worden in dit spel wel toekomstige wereldreizigers geboren ?


Gedurende de Afrikaanse expeditie van de spelers, zullen ze nieuwe wegen ontdekken doorheen de dichte wildernis, terwijl ze onderweg hun camera met gigantische lens boven halen om foto's te maken van dieren die ze ontmoeten. Misschien, als ze genoeg geluk hebben, ontmoeten ze één van de legendarische diamantzoekers en kunnen ze zelf wel zulk een waardevol steentje vinden.


Tijdens een spelbeurt dobbelen de spelers met een dobbelsteen en het aantal ogen geeft weer hoeveel vakjes ze hun pion op het spelbord mogen verder zetten. Deze pion zal dan terecht komen op één van de 8 verschillende vakjes. De speler mag dan de actie op dat vakje uitvoeren. Zo zijn er acties zoals een foto maken van dieren, achterwaarts bewegen in de volgende beurt, een avonturenkaart trekken van de trekstapel, diamanten verzamelen, een slang ontmoeten en nog enkele van die acties.


Om het spel te winnen moeten de spelers hun hele fotoboek - in de vorm van een krokodil - vol krijgen met foto's die ze onderweg maakten en het laatste vakje op het spelbord bereiken. Er is nog een andere manier om dit spel te spelen, waarbij de spelers niet samenwerken, maar als eerste proberen te finishen, en tegelijkertijd proberen om zoveel mogelijk diamanten te vinden en foto's te maken.


Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts