Block out

We mogen nog eens met de blokjes spelen, net zoals vroeger, met deze Block out. Je wint dit spel door oftewel al je kaarten als eerste kwijt te spelen, of door eender wanneer de 9de blok op de stapel te plaatsen.


In het begin van het spel krijgt elke speler 7 kaarten. Elke keer een speler aan beurt is, moet deze een kaart spelen. Indien die speler geen kaart kan spelen, dan moet hij of zij een kaart trekken van de trekstapel tot dat er wel een kaart kan gespeeld worden. Op die kaarten staan blokken afgebeeld. Speel je een kaart, dan ga je op zoek naar een blok dat overeenkomt met die van op de kaart, maar deze blok mag nog niet gestapeld zijn. Nu is het aan jou om te proberen om die blok bovenaan de toren te plaatsen.


Bij het plaatsen van een blok mag je slechts 1 hand gebruiken. Laat je de blok los, zal de toren nog minstens 3 seconden moeten blijven rechtstaan. Je kan ook opteren om een actiekaart te spelen. Hiervan zijn er 2 verschillende soorten : een beurt overslaan of de speelrichting veranderen.

Dit spel werd geschonken door Tactic en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts