Casting

Een spel voor meerdere spelers - daar houden we wel van - en zeker als het een thema is dat je niet al te vaak ziet verschijnen. Bij Casting zijn de spelers agenten, niet politie agenten maar show business agenten die trachten om hun cliënten te verhuren aan bijvoorbeeld een filmregisseur. Eén van de spelers is namelijk geen agent maar een regisseur.


Om te bepalen welke agent welke cliënten krijgt worden er 7 tegels met daarop zowel mannelijke als vrouwelijk komieken in een rij geplaatst. Eén cliënt onder elke letter van het woord CASTING. In het geheim krijg elke agent een letter, zodat deze weet wie hij of zij representeert.


De regisseur kiest één van de 3 vragen die hij of zij luidop afleest van een kaartje. Een voorbeeld van zulke vraag kan zijn : Wat is je favoriet gerecht ? of Wat is je hobby ? of Waarin ben je zeer goed ?
De agenten schrijven een antwoord op deze vraag op een papiertje, maar het antwoord moet zodanig geformuleerd worden dat de regisseur te weten te kan komen wie het antwoord gegeven heeft, enkel maar door af te gaan op het uiterlijk van deze komieken.


Ben je de regisseur, kan je punten verdien door het antwoord aan de juiste cliënt te koppelen. Ben je een agent, scoor je punten als de regisseur jou antwoord aan jou komiek kan koppelen. Bovendien scoor je extra punten door in te zetten op het aantal juiste koppelingen dat de regisseur kan maken deze ronde. Enig probleem dat we hier opmerking is dat de regisseur na een tijdje weet van wie het antwoord is door het geschrift te bekijken. Maar dat valt op te lossen door één van de cliënten alle antwoorden te laten voorlezen.


Dit spel werd geschonken door Blue Cocker Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 4-8
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts