Spookies - Karuba

De meesten van ons kennen de spellen van Haba als kwaliteitsvolle kinderspellen in de erg opvallende gele dozen. Sinds kort brengt Haba nu ook familie- of volwassen spellen uit. Deze dozen hebben niet langer meer de typische gele kleur.


Een eerste spel in deze nieuwe reeks dat we bekijken is Spookies. Een spel over spoken waarin jullie je moed zullen moeten tonen. Te samen met je 4 vrienden : Poppy, Kracko, Duffy en Hanja met de hond Snuffer zullen jullie een proef willen doorstaan. Het oud krakend huis dat jullie betreden zit vol met spoken en andere gevaren. Via dobbelsteenworpen proberen jullie zo hoog mogelijk in het huis te komen, maar hoe hoger je gaat, des te griezeliger het wordt.


Punten kan je winnen door het spookhuis en de tuin in te gaan. Hoe hoger in het spookhuis je gaat, des te meer punten of Spookies je kan verzamelen. Maar neem te veel risico's, want dan zal je Spookies moeten inleveren. Het komt er dus op aan om voor je zelf uit te maken hoe ver of hoe hoog je wilt gaan. Wil je meer risico nemen, en daardoor meer punten verdienen, of speel je liever wat voorzichtiger ? Probeer gewoon meer Spookies dan je tegenstander te verzamelen en wordt de beste spokenvanger van al je vrienden.

 

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

* * *

Een tweede spel in dezelfde reeks heeft de naam Karuba gekregen.  Hierbij zijn de spelers schattenjagers, en na een erg lange boottocht hebben ze het eiland Karuba bereikt. Eindelijk kunnen ze op dit eiland op zoek gaan naar de verborgen schatten die er liggen.


Eenmaal aangekomen op het eiland, zal elke speler een expeditie team mogen leiden, die bestaat uit 4 avonturiers. Het is nu aan jou om de juiste en een snelle weg doorheen de dicht begroeide jungle te vinden, om tot aan de tempels te geraken. Maar dat loopt zo maar niet van een leien dakje. De oude wandelwegjes door deze jungle zijn al jaren niet meer betreden, en ze zijn helemaal overgroeid met planten. Eén ding staat vast : je zult je moeten haasten en zorgen dat je de eerste bent die de tempels bereikt, om zo de meest waardevolle schatten te verzamelen.


Vele weggetjes doorheen de jungle lopen dood, en je zult geduldig moeten zijn om de juiste en beste weg te vinden. Af en toe kom je goudklompjes tegen, en die kan je natuurlijk niet zo maar laten liggen.

Een korte samenvatting van hoe je het spel speelt :
* De expeditie leider draait een jungle tegel open en zegt luidop de nummer die erop staat.
* Alle spelers zoeken naar dezelfde jungle tegel.
  - Leg de jungle tegel op het eiland.
  - Leg de jungle tegel weg en beweeg een avonturier.
* Jou beurt is ten einde als je eindigt op een jungle tegel met goud of kristal, die je dan mag nemen.
* Jou beurt is ten einde op een tempel. Je mag de meest waardevolle schat nemen in de kleur van die tempel.


Aantal spelers :2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur :40 minuten

Deze spellen werden geschonken door Haba en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Karuba is te koop bij Lotana met 10% korting voor de leden.
Spookies is te koop bij Lotana met 10% korting voor de leden.




Reacties

Populaire posts