Tumult Royal

Er zijn immense spanningen waar te nemen over het land. De adellijke familie richten standbeeld na standbeeld op terwijl hun loyale dienaars bijna omkomen van de honger. Maar deze keer heeft de bevolking er genoeg van, en ze komen in opstand.


Er doen geruchten de ronde dat er een revolutie zit aan te komen. Meer en meer signalen duiden er op dat er een opstand tegen het koninkrijk meer realiteit dan fictie is, en brengen het koninkrijk in rep en roer. Weg met de koning! galt her en der door de straten.


Bij Tumult Royale zijn de spelers allemaal van adel. Ronde na ronde verzamel je belastinggeld van je onderdanen om standbeelden van jezelf mee op te richten doorheen het hele land. Het is een manier om je royale stand te verzekeren.  Als je genoeg materialen achterlaat voor de mensen zelf na het heffen van belastingen, zal alles wel in orde komen en kan je verder borduren op je elan en monumenten bouwen naar gelieve. Maar als je teveel neemt, zal de meest hebberige persoon van jullie allemaal gestraft worden. Het is nu aan jullie om de meeste monumenten te bouwen om het spel te winnen. Maar onthou zeer goed : de hebberige zal regeren, maar de meest hebberige is gezien !


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts