Ubongo : Star wars - the empire awakens

We hadden het er enkele dagen geleden al over : we tellen af naar de release van de nieuwe Star Wars film. Zo bespraken we al Carcassonne Star Wars, maar deze keer is het de beurt aan Ubongo.


Iedereen zal het basisspel van Ubongo vast wel kennen. Alle spelers trekken een kaartje met een opdracht. Dat is dus een raster met lege vakjes waarop je stukjes om ter snelste moet puzzelen. Welke stukjes je mag gebruiken zal beslist worden door een dobbelsteenworp. De speler die dit als eerst klaar heeft, mag als eerste diamanten van het spoor plukken. De spelers die later klaar zijn hebben een beperktere keuze.


Deze versie van Ubongo zal het basisspel laten samensmelten met een aantal figuren of afbeeldingen uit de film Star Wars. De Jedi spelers racen tegen de tijd om hun kunstjes te demonstreren. Dat blijft echter wel bij het afdekken van het raster. De figuurtjes hebben nu allemaal een Star Wars textuur, en je mag ze allemaal gebruiken, onafhankelijk of je figuurtjes van de lichte of de donkere kant gebruikt.
De snelste Jedi mag zijn ruimteschip verder in de galaxy bewegen, en mag meer stapjes doen dan de Jedi's die trager zijn. Na 7 rondjes te spelen zal die speler die het meeste van de ruimte wist te ontdekken de winnaar zijn.


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts