Wacky Challenge

Wacky Challenge is een nieuw spel uit de reeks van de Smart Line spellen. Het is een al te gekke race waar je nu gaat in belanden. Gedurende 5 beurten probeer je zoveel mogelijk steden als mogelijk te bereiken door gebruik te maken van verschillende voertuigen die ter uwe beschikking zijn.


Elke speler heeft 5 kaarten op hand waarop een voertuig staat en een deel van een route met een aantal stappen. Elke van de spelers krijgt de 5 voertuigen. Gedurende het spel zal er een soort van meter weergeven welk voertuig het snelste is, en deze meter kan dus steeds wijzigen zodat soms het ene, en soms het andere voertuig sneller is. Om te starten kiezen de spelers tegelijkertijd een voertuig van hun hand en laten deze aan de andere spelers zien. De speler die het snelste voertuig gekozen heeft, kiest de eerste route kaart die de meeste stappen heeft, tussen de beschikbare routes.

De andere spelers doen beurtelings hetzelfde. De laatste speler die zijn route mag kiezen, mag zijn booster gebruiken. Dat is een specifieke kracht dat de racepiloot krijgt, als ondersteuning voor de volgende ronde. De gespeelde voertuig kaarten worden nu route kaarten voor de volgende ronde, die nu van start kan gaan. Je zult moeten plannen in welke volgorde je jou voertuigen wilt spelen, afhankelijk van je booster en de stukken weg die op het spel staan. Na de 5e beurt wint de speler wiens route de meeste stappen heeft doorlopen.


Dit spel werd geschonken door Ilopeli en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-7
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 7 minuten

Reacties

Populaire posts