Antarctica

Terwijl het hier lichtjes zou moeten vriezen en af en toe een sneeuwvlokje zou moeten vallen, lijkt door de opwarming van de Aarde dat amper nog te gebeuren in Belgie. Sommige bloemen staan in bloei en gras moet al afgereden worden. Op Antarctica loopt het voorlopig nog zo geen vaart, en gelukkig maar.


Het spel Antarctica van PD Verlag flitst ons in de verre toekomst, zo ver in de toekomst dat de globale opwarming van de Aarde of de technische vooruitgang van de mensheid zo ver staat dat windmolens al drijvend op het gesmolten ijs van Antarctica rond dobberen. Het stijgen van de zeespiegel en de toename van de consumptie door het te veel aan bevolking, hebben de mensen ertoe gedreven om hun investeringen in het poolgebied drastisch op te drijven.


Het Wetenschappelijk Comité van Antarctisch Onderzoek ziet een toenemende activiteit op deze uiterste hoek van onze planeet. Jou doel in Antarctica is om onderzoekscentra te ontwikkelen en grondstoffen te delven. Maar dit doe je enkel om onderzoeken uit te richten, natuurlijk. De felle zon cirkelt tegen de wijzers van de klok rond Antarctica, en elk schip dat hierdoor ontdooit kan verder varen om wetenschappelijke experimenten en onderzoek uit te voeren. Op het einde van het spel kan je overwinningspunten verdienen voor allerlei meerderheden die je verworven hebt.


Spelersvolgorde zal bepaald worden door de zon. Als de zon op één van uw schepen schijnt, mag jij gebouwen oprichten, nieuwe wetenschappers in dienst nemen, meer schepen bouwen of wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Het spel is ten einde als alle gebouwen gebouwd zijn, of als een speler zijn laatste wetenschapper geplaatst heeft.


Dit spel werd geschonken door PD Verlag en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45-90 minuten

Reacties

Populaire posts