Ca$h 'n Guns: More Cash 'n More Guns

Deze eerste uitbreiding op het toch wel erg populaire Cash'n Guns, waarvan je de review hier kan nalezen: http://geelpionneke.blogspot.be/2015/09/cash-guns.html , lost direct alle verwachtingen in. Het doet de titel alle eer aan : nog meer geld te verdelen, nog meer wapens en nog meer Godfathers.


In de doos vinden we 4 nieuwe wapens en enkele verrassingskaarten. De wapens hebben deze keer een oranje uiteinde, en bestaan uit 1 groot wapen, 1 klein wapen en 2 dubbele wapens. Voor de rest zit er een kluistegel in de doos, 3 krachtkaarten, 16 verrassingskaarten en 16 buitkaarten. Net zoals het basisspel is de uitbreiding volledig taal onafhankelijk.


De nieuwe buitkaarten worden geschud te samen met die van het basisspel. Er zullen nu wel 16 kaarten overblijven, en die kaarten gaan onder de kluis. De nieuwe krachtkaarten worden gemengd met de oude en elke speler krijgt er 2 om uit te kiezen. Hetzelfde gebeurt met de verrassingskaarten.

Het spel blijft de regels volgen zoals het origineel spel, maar de rol van Godfather zal nu belangrijker worden. Hij mag bij het verdelen van de buit kiezen voor de 2 bovenste kaarten uit de kluis in plaats van één kaart uit de normale buit. Hij kiest van die 2 kaarten 1 voor hem zelf en geeft de andere aan zijn rechter speler. In de finale ronde zal de Godfather ook bepalen of de nep biljetten hun waarde waard zijn of niet.


Nog een nieuwigheid is de sleutel en de koffer, die 25000 dollar waard is indien deze in het bezit is van levende spelers. Zo zijn er nu ook 2 valse diamanten te vinden die op zich niets waard zijn, maar wel meetellen in het totaal aantal diamanten. Nieuwe krachten in het spel zijn onder andere het grote wapen, die maar liefst 2 wonden zal geven aan de speler die erdoor geraakt wordt. The Brute laat je toe een wonde op te lopen maar toch mee te doen aan de verdeling van de buit. Het dubbele wapen, waarvan er één echt is en de andere speler kan verwonden, en de andere die nep is en niemand schade berokkend.


De 16 verrassingskaarten hebben onmiddellijk effect en zullen voor nog meer chaos rond de tafel zorgen. Zo is er een valse 'Click' die dan toch een 'Bang' is, de magische en de gekke kogel die ook schade aan de linker en rechter buurman van je slachtoffer toebrengt, en het klein wapen die je in je andere hand mag nemen. Een beetje cash'n guns liefhebber moet deze uitbreiding gewoon hebben.

Deze uitbreiding werd geschonken door Repos Production en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Cash'n Guns: more cash'n more guns is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 4-8
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts