Clover

Nieuw, maar ook niet zo heel erg nieuw, deze Clover van Rielekst. Clover is een simpel kaartspel voor jong en oud. De bedoeling is dat de spelers klavertjes 4 maken met verschillende kaarten, en hun kaarten zo snel mogelijk kwijt zijn, want dat zal de winnaar worden.


Bij het vormen van zulk klavertje 4 moet er aan bepaalde regels voldaan worden. Zo mag een bepaalde kleur van kaart niet op tafel liggen als je een kaart speelt. En het is jou taak om als eerste al je handkaarten kwijt te geraken. De symbolen op de kaarten leveren je extra mogelijkheden op om het spel te spelen. Bij de start van het spel krijgt elke speler 4 kaarten op hand.


Elke kaart heeft een stukje van een klavertje afgebeeld. 4 kaarten samen zal dan een klavertje 4 vormen. Als je aan de beurt bent heb je 2 mogelijke acties : de eenvoudigste is een nieuwe kaart op hand nemen als je geen kaart kan spelen. De andere actie is een kaart uitspelen op 1 van de blaadjes van het klavertje 4, maar dat moet dan een kaart zijn met een andere achtergrondkleur dan de kaarten die er al lagen. Symbolen op de kaarten blijven zolang gelden als ze zichtbaar zijn. Die symbolen bepalen onder andere waar een volgende kaart moet komen, of in welke richting dat er gespeeld gaat worden, of jou buurman een beurt laten overslagen. Dan is er nog de kaart met een klavertje 4 als symbool. Die mag je als joker gebruiken of beschermd je tegen acties van anderen.

 
Dit spel werd geschonken door Rielekst en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 7 jaar


Reacties

Populaire posts