Crazy coconuts

Als we zeggen dat Crazy coconuts van dezelfde makers komt als Toc Toc Woodman, dan beginnen er gegarandeerd spontaan hier en daar glimlachen te verschijnen, en dat begrijpen we volledig. Niet dat dit een zwaar tactisch en strategisch spel is, maar net omdat dit zo simpel is en een erg hoor partyspel gehalte heeft.


De bedoeling is dat je via apen kokosnoten in potjes te schieten, en vervolgens maak je er een piramide van. Terwijl je dit doet, proberen je tegenstanders jou piramide te saboteren. Klinkt even gek als bomen met een bijl doorklieven, niet ? De aapjes en de bekers worden eerst klaar gezet in het midden van de tafel zoals in onderstaande foto. (In dit geval zijn er 2 spellen gecombineerd voor 6 spelers)


Elke speler krijgt 8 kleine kokosnoten en 2 kaarten. Die kaarten zijn enkel te gebruiken als je met de variant speelt.  Tijdens je beurt leg je een kokosnoot in de handen van je aap, en trekt deze lichtjes naar beneden. Dan laat je z'n armen los, waardoor de kokosnoot met een hopelijk sierlijke boog achter de aap in een potje valt. Als je mist, is je beurt voorbij. Raak je een gele beker mag je die beker net achter je aapje zetten, waar je een piramide van 6 bekers gaat bouwen. 3 in de basis, 2 in de middelste rij en 1 er bovenop. Schiet je een noot in een rode beker, mag je ook deze nemen en bij aan bouwen, en daarna mag je nog eens spelen.


Zodra een speler er in lukt om een volledige piramide te bouwen, of als alle noten ergens in bekertjes liggen, is het spel ten einde. In dat laatste geval wint de speler met de meeste noten in zijn eigen bekers.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts